Öröklési jogi szakterület

Szakterület

Öröklési jog

Egy családtag elvesztése visszafordíthatatlan esemény, s egyúttal nehezen feldolgozható válság mindenki életében. Az emberek többsége sok esetben nem gondol arra, hogy halálukkal a családon belül feszültségek, konfliktus keletkezhetnek a hagyatéki vagyon kapcsán.

Ez sok esetben hosszú évekig elhúzódó hagyatéki közjegyzői-, illetve peres eljárásokat eredményezhet, ami a szeretett személy elvesztése szempontjából még nehezebbé teszi a halál tényének feldolgozását. Lényegesnek tartjuk, hogy a mai modern társadalomban népszerűsítsük a végintézkedést, mint nélkülözhetetlen halál esetére szóló rendelkezési formát, ezzel is elkerülve az örökhagyó vagyona kapcsán felmerülő jogvitákat.

Irodánk tapasztalattal rendelkezik végintézkedések szerkesztésében és letétbe helyezésében, legyen szó végrendeletről, öröklési szerződésről, tartási szerződésről, vagy halál esetére szóló ajándékozásról. Vállaljuk továbbá a hagyatéki eljárás során történő jogi képviseletet, annak önkormányzati-, valamint közjegyzői szakaszában, szükség esetén polgári peres eljárásban.

Öröklési jogi kérdésem van

További Szakterületek

Tőkepiaci és értékpapír jog

Tőkepiaci és értékpapír jog

Ügyvédi Irodánk működésének kezdete óta bonyolítja befektetési szolgáltatók, pénzügyi szolgáltatók és befektetési alapkezelők alapítását és vesz részt ilyen típusú vállalkozások teljeskörű és napi szintű jogi támogatásában.

Társasági jog

Társasági jog

Irodánk vállalja gazdasági társaságok alapítását, folyamatos jogi támogatását, cégmódosítását, valamint megszűntetésük teljeskörű ügyintézését, csakúgy, mint vállalatfelvásárlás, egyesülés, átalakulás, kiválás, valamint szétválási ügyletekben történő, teljeskörű jogi tanácsadást és ezen tranzakciók precíz lebonyolítását.

Ingatlan és építési jog

Ingatlan és építési jog

Irodánk rugalmas és gyors ügyintézést biztosít ingatlanok átruházása, bérlete, kapcsolódó jelzálogjogok, illetve vagyoni értékű jogok alapítása körében.

Jogérvényesítés és követeléskezelés

Jogérvényesítés és követeléskezelés

Munkatársaink napi szintű gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek az ügyfelek követeléseinek peren kívüli, nemperes és peres eljárásban történő érvényesítése terén.

Szerzői jog és médiajog

Szerzői jog és médiajog

Ügyvédi Irodánk alapítása óta, rendszeresen vett részt országos és helyi médiaszolgáltatók, rádiók és televíziók teljeskörű és napi szintű jogi támogatásában, a frekvencia pályázatoktól a médiaszolgáltatók hirdetési tevékenységének szervezésén és jogi ellenőrzésén át, a műsorgyártással összefüggő szerződések szerkesztéséig.

Családi jog

Családi jog

A családi jog foglalkozik a házassággal, annak megszűnésével, valamint joghatásaival, a gyermekek jogaival, családi jogállással, gyermek-, és rokontartással, szülői felügyeleti jogok gyakorlásával, továbbá az házasságon kívüli partnerkapcsolatokkal.

Munkajog

Munkajog

Magyarország Alaptörvényének Nemzeti hitvallása így fogalmaz: „Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.” Ebből is kitűnik, hogy a munka életünk nagy részét kitöltő, jól körülhatároló tevékenység.

Öröklési jog

Öröklési jog

Egy családtag elvesztése visszafordíthatatlan esemény, s egyúttal nehezen feldolgozható válság mindenki életében.

Nem biztos benne mire is lenne szüksége? Kérdezzen minket!

Hiszünk abban, hogy egy XXI. századi ügyvédet gyakorlatias, a jogi szempontok mellett, azzal messzemenőkig egyenrangú, nyitott, üzleti szempontú megközelítés és kreatív probléma megoldás jellemez.

Kontakt